Politika privatnosti
U suradnji:
PONUDA
Politika privatnosti
Home
Medjimurska županija
Krapinsko zagorska
Zagrebačka županija
Virovitičko podravska
Osječko baranjska
Bjelovarsko bilogorska
Sisačko moslavačka
Karlovačka županija
Primorsko goranska
Istarska županija
Ličko senjska
Vukovarsko srijemska
sjeverni Jadran
Dubrovačko neretvanska
Varaždinska županija
srednji Jadran
novosti
linkovi
FAQ
Nacionalni parkovi
toplice
kontakt
prijatelji i partneri
KupoProdaja.com
Cipeletorbe.com
I-phone servis
Valentinovo.net
Podovi.net
Urolog Zagreb
Latex madraci
Reklame
Vinogradarstvo
izrada:
Solarna energija
Kongres ruralnog turizma - zaključci
TREĆI MEĐUNARODNI KONGRES O RURALNOM TURIZMU „Ruralni turizam – pokretač održivog razvoja“ Osijek, hotel Osijek****, 23. – 26. svibnja 2012.
Razvoj ruralnog turizma u Republici Hrvatskoj operativno i organizirano počeo se razvijati još 1996. godine iako su prvi stručni članci objavljeni još prije dvadeset godina. Temelj tomu jest donošenje Pravilnika o pružanju ugostiteljskih usluga na seljačkim domaćinstvima iste godine, što je stvorilo okvir i pravnog reguliranja ove vrste turizma. Pravilnik je doživio brojne izmjene i nadopune koje su nastale u cilju prilagodbe propisa, ali i poboljšanja usluga te osiguranje jednostavnijeg poslovanja, ali i povećanja kvalitete. U dosadašnjim članicama Europske unije ruralni turizam počeo se razvijati i davno prije, a posljednjih nekoliko godina bilježi i pozitivne pomake u zemljama regije. Osim turističkog resora, ruralni turizam direktno ili indirektno obuhvaća i resore poljoprivrede i ruralnog razvoja, zaštite prirode i okoliša, kulture, graditeljstva, graditeljstva, regionalnog razvoja, gospodarstva i poduzetništva, financija i brojne druge. Tijekom petnaest godina ruralni turizam u Hrvatskoj postao je najprepoznatljiviji posebni oblik turizma kojemu se pridavao veliki značaj poglavito zbog kompleksnosti usluga ali i razvoja ruralnih područja, odnosno implementacije turizma na područjima na kojima nije zaživio u dovoljnoj mjeri.

Važnost ruralnog turizma, prije svega, ogleda su u vrlo važnoj interakciji poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje tradicionalnih proizvoda, prezentiranja tradicije, tradicijske gastronomije i turističkih usluga, jednom riječju korištenju već postojećih resursa. Razvoj ruralnog turizma bazira se na održivom razvoju. To se ogleda u revitalizaciji već postojeće, tradicijske gradnje odnosno baštine, kojoj se daje nova namjena – ona turistička. U vremenu kada se mnogo govori, piše i raspravlja o gornjoj granici izgradnje objekata namijenjenih turizmu, kada se stvara vrlo veliki pritisak na prostor zbog gradnje novih kapaciteta, ruralni turizam potpuno na drugačiji način pokušava objediniti, obnoviti i organizirati prostor. Ruralni turizam nema potrebu za izgradnjom novih kapaciteta, već, dapače, susreće se s izazovima kako na najbolji i najkvalitetniji način iskoristiti postojeće strukture.

U procesu razvoja, dionici ruralnog turizma susretali su se i susreću se s nebrojenim poteškoćama, bilo administrativnim, birokratskim, organizacijskim, financijskim i ostalim.

Kongres je namijenjen svima koji se direktno ili indirektno bave tematikom ruralnog turizma: od samih dionika, odnosno vlasnika seljačkih domaćinstava i poduzetnika u ruralnom turizmu, postojećih i budućih; strukovnih udruženja, zadruga i udruga; državne uprave od ministarstava, do ureda državne uprave; područne i lokalne samouprave, turističkih zajednica; međunarodnih institucija pa sve do znanstvenih i stručnih institucija.

Nadamo se da ćemo uz pomoć svih vas realizirati kvalitetan i nadasve koristan međunarodni Kongres koji će po treći puta okupiti sve relevantne činitelje koji o ruralnom turizmu imaju što reći i ponuditi nove smjernice bržeg i jednostavnijeg razvoja i poslovanja.

ORGANIZATORI: Hrvatski farmer d.d. Klub članova “Selo”
seoski turizam
turisticke agencije, organizacija putovanja, ekoturizam, ruralni turizam
Agrotourism Croatia - Seoski turizam Hrvatska- organizacija putovanja i izleta
izrada web stranica Trenutak u suradnjii sa:
web igre flash igre
Igrice igre igre za slobodno vrijeme
podovi laminati, parketi, podovi...