Gradovi Hrvatske, formular za upis na stranice www.seoski-turizam.net
za prijavu pojedinog seoskog domaćinstva izaberite najbliži grad ili mjesto
pogledajte popis gradova Hrvatske

www.seoski-turizam.net<< Gradovi Hrvatske
 
Seoski Turizam formular za upis seoskog domaćinstva
ovdje

Grad Zadar nazivaju povijesnim gradom jer prvi nalazi o životu na njegovom području datiraju još iz 4. st.prije Krista. Prvi pisani trag ostavili su pleme Liburna, gradom postaje tek za vrijeme Rimljana u 2. stoljeću, a svojedobno je bio i glavni grad Dalmacije.
Grad Zadar smjestio se u Zadarskoj županiji, s mediteranskom klimom, s prosjekom od 200 sunčanih dana u godini i iznimno bogatom kulturnom baštinom predstavlja nezaobilazni dio Hrvatske za svakog njezinog stanovnika a i turista.

Šetnja Zadrom vraća vas u prošlost, ponosi Zadra su Sveučilište iz 1396.godine;tada jedino Sveučilište u Hrvatskoj, Povijesni arhiv za Dalmaciju od 1625. godina. Stari grad, stara gradska jezgra smještena je na poluotoku na kojem ne možete zaobići Rimski forum iz 1. stoljeća, najpoznatija bazilika srednjeg vijeka Crkva Sv. Donata, crkva Sv. Krševana iz 12.stoljeća, bedemi iz 16. stoljeća, iz 14. stoljeća škrinja Sv. Šimuna izrađena od strane ugarske kraljice Elizabete.

S dobrim geografskim položajem ne nudi samo šetnju kroz povijest, već i mnoge prirodne ljepote, okružuje ga pet Nacionalnih parkova, dva parka prirode; Velebit, Paklenica, Plitvička jezera, Krka i otočje Kornata.

Posjetite neke od seoskih destinacija iz okoline grada Zadar preko naših stranica
ove stranice izradio je:
Trenutak web design: 
izrada web stranica