Gradovi Hrvatske, formular za upis na stranice www.seoski-turizam.net
za prijavu pojedinog seoskog domaćinstva izaberite najbliži grad ili mjesto
pogledajte popis gradova Hrvatske

www.seoski-turizam.net<< Gradovi Hrvatske
 
Seoski Turizam formular za upis seoskog domaćinstva
ovdje
 
Grad Trogir osnovali su grčki kolonisti s otoka Visa u III. St.pr.Krista. U centralnoj Europi smatran je najbolje sačuvanim romaničko-gotičkim gradom. Dvorac i kula okruženi zidinama sačinjavaju jezgru Trogira.

Najznačajniji kulturni spomenik je trogirska katedrala čiji portal zapadnih vrata izradio majstoj Radovan.Grad Trogir smješten na obali Kaštelanskog zaljeva. Smjesten na otoku između Čiova i kopna, spojen kamenim mostom sa kopnom. Bogatstvo kulturno-povijesnim spomenicima, remek djelima, malim ulicama, umjetničkim zbirkama oduševljava svakog posjetitelja.

Trogir je pravi grad muzej i prekrasno je iskustvo posijetiti ga te na tren utonuti u prošlost, šećući uskim ulica dok vas sa svakog kuta „napadaju“ kamena pročelja starih portala, glave različitih ljudskih i životinjskih motiva.

Ulazak u sakralne objekte otkriva Vam neke manje i više poznate detalje iz povijesti, Trogir je jedan od onih gradova koje je najbolje posjetiti uz stručno vodstvo turističkog vodiča, van glavne sezone i turističke gužve.


trogir slikar
trogir slikar
Grad Trogir foto by: Sinisa sva prava pridržana

Posjetite neke od seoskih destinacija iz okoline grada Trogira preko naših stranica

 


ove stranice izradio je:
Trenutak web design: 
izrada web stranica