Gradovi Hrvatske, formular za upis na stranice www.seoski-turizam.net
za prijavu pojedinog seoskog domaćinstva izaberite najbliži grad ili mjesto
pogledajte popis gradova Hrvatske

www.seoski-turizam.net
<< Gradovi Hrvatske

 
Seoski Turizam formular za upis seoskog domaćinstva
ovdje

Grad Slunj smjestio se na 401 km2 površine, iznad rijeke Slunjčice i Korane. Bogatstvo rijeka u blizini najviše zabavlja ribolovce, rijeke Slunjčica, Mrežnica ,Glina a i Korana očaravaju ljubitelje „brze vožnje“ Koraninim brzacima kanuom ili kajakom.

Područje bogato divljači, pa lovci love srne, zečeve i patke.Postoje tri lovačka društva. Na Korani često možete ugledati kupače koji se osvježavaju. Okolica Rijeka s netaknutom prirodom nudi mogućnost upoznavanjja sa biljnim i životinjskim svijetom.

Kroz centar grada Slunja vodi biciklistička staza Slunj-Cetingrad koja je dugačka 49 kilometara.O burnoj prošlosti grada Slunja svjedoče zidine Starog frankopanskog grada podignute na na uzvisini iznad rijeke Slunjčice. Stari grad Slunj prvi puta se spominje u 15. stoljeću u vlasništvu knezova Krčko-Frankopana.

Nakon Turskih razaranja današnji grad Slunj počeo se formirati u 17. stoljeću.Početkom 18. godine Slunj je bio pod vladavinom Napoleona što je imalo puno povoljnih utjecaja na gospodarski razvoj. Ljepota Slunja za koju se kaze da je njegov biser je vodeničarsko naselje Rastoke. Modro-zelena voda rijeke Slunjnčice preljeva se u Koranu, preko sedrenih stijena, gdje nastaju mnogi brzaci, slapovi i mala jezera riza.
 
Posjetite neke od seoskih destinacija iz okoline grada Slunj preko naših stranica

 

ove stranice izradio je:
Trenutak web design: 
izrada web stranica