Gradovi Hrvatske, formular za upis na stranice www.seoski-turizam.net
za prijavu pojedinog seoskog domaćinstva izaberite najbliži grad ili mjesto
pogledajte popis gradova Hrvatske

www.seoski-turizam.net<< Gradovi Hrvatske
 
Seoski Turizam formular za upis seoskog domaćinstva
ovdje

Grad Senj nalazi se u Ličko-senjskoj županiji na istočnoj obali Jadrana.Područje Senja prostire se na 60-ak kilometara morske obale prepuno lijepih i osamljenih uvala. Na područje Senja Rimljani su počeli dolaziti u II. stoljeću prije Krista i grad postaje trgovačko i kulturno središte. Rimljani ga nazivaju Senia, što se sačuvalo i do danas.

Udaljen na samo 40 kilometara od planine Velebit. Brojni nalazi skulptura božanstava, kamenih spomenika i groblja, svjedoče o bogatom životu Rimljana. Gradili su hramove, kupališta Terme i vodovod. Simbolom grada Senja smatra se Tvrđava Nehaj koja je izgrađena 1558. godine. Tvrđava je kockastog oblika građena od ostataka srušenih crkvi i samostana.

Tvrđava je visoka 18. metara i s vrha se pruža prekrasan pogled na otoke Cres, Krk, Rab, Goli Prvić s jedne strane, a ljepote Učke i Velebita s druge strane. Zbirka Senjski uskoci i Primorska kapetanija postavljeni su u tvrđavi.Ljetni Karneval glavna je zabavna manifestacija grada, održava se u kolovozu i traje nekoliko dana.


Posjetite neke od seoskih destinacija iz okoline grada Senj preko naših stranica
ove stranice izradio je:
Trenutak web design: 
izrada web stranica