Gradovi Hrvatske, formular za upis na stranice www.seoski-turizam.net
za prijavu pojedinog seoskog domaćinstva izaberite najbliži grad ili mjesto
pogledajte popis gradova Hrvatske

www.seoski-turizam.net<< Gradovi Hrvatske
 
grad Otočac Seoski Turizam formular za upis seoskog domaćinstva
ovdje

Grad Otočac
nalazi se u području rijeke Gacke, omeđen Velebitom i Malom Kapelom. Grad Otočac smješten je na otoku usred rijeke Gacke okružen močvarom. Područje župe Gacka prvi puta se spominje na početku IX. Stoljeća, a grad Otočac spominje se na Bašćanskoj ploči 1100.godine u darovnici kralja Zvonimira.

Arheološki ostaci na ovim područjima svjedoče o životu još u kameno doba. Ilirsko pleme Japodi također su živjeli na ovim prostorima, a sačuvana su nastambe u špiljama u Lešću i nekropola, naselja Avendo i Arpium(današnji Prozor). Najznačajnija ostavština Japoda su sačuvana svetišta boga Mirte.

Rijeka Gacka najljepše je prirodno bogatstvo ovog područja, bogata je autohtonom vrstom potočne pastrve što je doprinjelo razvoju ribolovnog turizama. Na području izvora rijeke Gacke na području Sinca razvijen je lovni turizam, za koji se uzgajaju prepelica, divlja patka, fazan. Osim uzgojenih životinja to je područje prirodnog staništa medvjeda, jelena, srne, divlje svinje i mačke. Područje Gacke odnosno cijelo područje Velebita poveljom Unesca proglašeno je rezervatom biosfere odnosno Parkom prirode.


Posjetite neke od seoskih destinacija iz okoline grada Otočac preko naših stranica

 

ove stranice izradio je:
Trenutak web design: 
izrada web stranica