Gradovi Hrvatske, formular za upis na stranice www.seoski-turizam.net
za prijavu pojedinog seoskog domaćinstva izaberite najbliži grad ili mjesto
pogledajte popis gradova Hrvatske

www.seoski-turizam.net<< Gradovi Hrvatske
 
grad Metković Seoski Turizam formular za upis seoskog domaćinstva
ovdje

Grad Metković
smješten je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji na obalama rijeke Neretve. Prvi pisani dokument u kojem se spominje Metković, in flumaria Nerrenti subtus Metchovich (na rijeci Neretvi ispod Metkovića) datira iz 1422. godine s i danas se čuva u dubrovačkom arhivu. Nedaleko od grada na brdu Predlocu, život je počeo još u pretpovijesno doba čemu svjedoče i brojni arheološki nalazi.

Helenizirani Iliri Daorsi, su bili prvi žitelji u donjem toku rijeke Neretve. Nalaz ukrasne figure jelena, iz željeznog doba najdragocjeniji je spomenik prije antičkog perioda, na danas se nalazi u Oxfordu. Dva fragmenta mramornog reljefa s prikazima plesačica sačuvani su do danas svjedoče o prisustvu Grka a datiraju iz II. Stoljeća prije nove ere.

U Naroni do danas su iskopani ostaci pet ranokršćanskih bazilika, a najinteresantnija se nalazi ispod današnje crkve Sv. Vida u kojoj se nalazi krstionica iz 5. stoljeća s krsnim zdencom osmerokutnog oblika. Ljepota rukavaca rijeke Neretve i njegovim jezerima nudi totalno prepuštanje prirodi kao u doba Ilira. Bogata ornitološka zbirka nezaobilazna je ako se nalazite na ovom području.Posjetite neke od seoskih destinacija iz okoline grada Metković preko naših stranica
(ukoliko putujete u vlastitoj režiji) ili se za organizirani posjet obratite našoj jedinoj agro agenciji
Žiž Prometu na broj telefona: 01/4648-081
 


ove stranice izradio je:
Trenutak web design: 
izrada web stranica