Gradovi Hrvatske, formular za upis na stranice www.seoski-turizam.net
za prijavu pojedinog seoskog domaćinstva izaberite najbliži grad ili mjesto
pogledajte popis gradova Hrvatske

www.seoski-turizam.net
<< Gradovi Hrvatske

 
grad Malinska Seoski Turizam formular za upis seoskog domaćinstva
ovdje

Početak Malinske počinje izgradnjjom mlina još u 15. stoljeću, po kojem je dobila ime. Na zapadnom dijelu obale otoka Krka smjestio se grad Malinska. U šumovitom dijelu zaljeva, s bogatom vegetacijom i prekrasnim plažama nudi utočište još od davnina.. Grad Malinska jest turističko središte na sjeverozapadu otoka.

Malinska djeluje kao i luka, od 19. stoljeća kada je bila važna za izvoz drva. Turizam jest najveća gospodarska grana na kojoj mogu zahvaliti prekrasnoj prirodi i blagoj mediteranskoj klimi.Počeo se razvijati tek u 19.stoljeću, no do danas nudi pregršt mogućnosti. Uz šumovitu obalu nižu se prekrasne duge plaže, brojni hoteli i vile. U Malinskoj jest poznat i zdravstveni turizam i lovni turizam koji se prakticira od kraja 19.stoljeća.Bogata kulturna baština očarati će svakog posjetioca.Najveće značenje ipak nosi frankopanska Crkva Svete Magdalene u Portu iz 15.stoljeća.

Glagoljaši su ju dobili od frankopana i sagradili samostan.U samostanu su smješteni brojni vrijedi eksponati sa muzejom.Najpoznatiji po glagoljštvu, otok Krk ima Bašćansku ploču nastalu 1100. godine.Za povijesni razvoj značajni su knezovi Frankopani. Župna crkva sv. Apolonara smještena u Bogovićima, potječe iz 19. stoljeća.

Sveti Apolinar smatra se zaštitnikom mjesta i župe pa se 23. srpnja slavi Dan općine i Svetog Apolinara. Njegujući običaje, izvode folklorne plesove u narodnim nošnjama, i slave feštom. Malinska-primorsko mjesto sačuvala je obilježja ribarskog kraja, pa tako i umjeće kulinarskih specijaliteta.Odlazak u ribololov, boćanje s mještanima, bogatstvo kulturnih spomenika po otoku, dobra povezanost kopnom donijela mu je titulu Zlatnog otoka zbog raznolike ponude i lijepe prirode.
Posjetite neke od seoskih destinacija iz okoline grada Malinska preko naših stranica

 

ove stranice izradio je:
Trenutak web design: izrada web stranica