Gradovi Hrvatske, formular za upis na stranice www.seoski-turizam.net
za prijavu pojedinog seoskog domaćinstva izaberite najbliži grad ili mjesto
pogledajte popis gradova Hrvatske

www.seoski-turizam.net<< Gradovi Hrvatske
 
grad Makarska Seoski Turizam formular za upis seoskog domaćinstva
ovdje

Grad Makarska smjestio se između planine Biokovo, u luci omeđen sa dva poluotoka Sv. Petar i Osejava. Grad Makarska dobila je ime po naselju Maccrum koja se spominje 533. godine u spisima u staroj Saloni. Na prostoru poluotoka Sv. Petar nađeni su brojni arheološki nalazi koji upućuju na život još u 4. stoljeću. U turskim i hrvatskim izvorima ime Makarska zabilježeno je tek početkom 16. stoljeća.

Područje Makarske poznato po prirodnim ljepotama, borovim šumama uz more, piješćanim uvalama i kilometar i pol dugoj plaži. Najbogatija zbirka školjaka na svijetu izložena je u Malakološkom muzeju utemeljenom 1963. godine, a u samostanu Sv. Marije koji datira iz 16. stoljeća smještena je bogata knjižnica. A samom ulazu u grad, nalazi se spomenik u obliku vitke piramide, postavljen 1808. godine.

Najveća zanimljivost i manifestacija grada je Karneval koji se slavi osmog veljače u kojem sudjeluje cijeli grad. Karneval privlači ljude iz svih dijelova svijeta, a u njemu sudjeluju svi mještani prerušeni u razne stvarne i izmišljene likove.mješteno je na jugu imotske krajine iza planinskog masiva Biokovo.


Posjetite neke od seoskih destinacija iz okoline grada Makarska preko naših stranica
ove stranice izradio je:
Trenutak web design: 
izrada web stranica