Gradovi Hrvatske, formular za upis na stranice www.seoski-turizam.net
za prijavu pojedinog seoskog domaćinstva izaberite najbliži grad ili mjesto
pogledajte popis gradova Hrvatske

www.seoski-turizam.net<< Gradovi Hrvatske
 
grad Lovinac Seoski Turizam formular za upis seoskog domaćinstva
ovdjeMjesto Lovinac smješten u Ličko-senjskoj županiji kod kraškog Ličkog polja, koji je najveće u Hrvatskoj. Mjesto Lovinac dobilo je ime po plemićima Lovinčićima koji su ga posjedovali u srednjem vijeku. Iznad današnjeg mjesta Lovinac o tome svjedoče srednjovjekovne ruševine.


Na području opčine Lovinac postoje i nalazi koji upućuju na život na tim prostorima u doba Rimljana. Općina Lovinac je vapnenačko- dolomitne građe, što prostor čini neobično lijepim. Ovaj kraj poznat je po visokim grebenima, bujnim dolinama. Pogodan za penjače planinski masivu Resnika , nudi grebene Jasenar visine 1178 metara, Trnovrh najviši sa 1234 metara i Risovac sa visinom 1112 metara. Stalna vrela vode na ovom području najveće su prirodno bogatstvo ovog područja; Obsenica, Krušnica, Crveni potoci, Lišćani bunari i Holjevac.

Tradiciju proizvodnje odjeće od vune, lana i konoplje i opanaka oputar sačuvali su do danas. Poznati po svojim nošnjama od kojih su samo pojedini dijelovi ukrašeni zlatnim ili srebrnim dukatima. Blagdan Sv. Lucije 13. prosinca obilježavaju posebnim priprema, borić u koji se ugrađuje svijeća, obloži se smjesom zemlje, vode i žita i nakon nekoliko dana pažljivo polijeva. Kasnije ga ukrašavaju voće i sl. Lovinac je malo mjesto za koje morate odvojiti vremena i posjetiti ga jer će vaš dolazak učiniti nezaboravnim.


Posjetite neke od seoskih destinacija iz okoline grada Lovinac preko naših stranica
ove stranice izradio je:
Trenutak web design: 
izrada web stranica