Gradovi Hrvatske, formular za upis na stranice www.seoski-turizam.net
za prijavu pojedinog seoskog domaćinstva izaberite najbliži grad ili mjesto
pogledajte popis gradova Hrvatske

www.seoski-turizam.net<< Gradovi Hrvatske
 
grad Korčula Seoski Turizam formular za upis seoskog domaćinstva
ovdje

Grad Korčula
smješten je na otoku Korčula u Splitskom akvatoriju.U Korčulanskom arhipelagu nalazi se 48 otočića, a sam grad je turističko središte otoka. Grad Korčula smješten je na sjevero-istoku otoka, na poluotoku prema Pelješkom kanalu.

Prvi dokument koji govori o životu na području Korčule potječe iz 4. stoljeća prije Krista-Lumbardska psefizma govori o kiparima koji su doselili sa otoka Visa (tadašnji grčki Issa). U vrijeme grčke vlasti zvali su ju Korkyra Melania, a rimske Korkyra Niagra. Iako se točno ne zna kada je nastala utvrda i grad Korčula , zna se da su ju gradili korčulanski graditelji, kamenoklesari i kipari.

Najstariji nalazi ostaci su fragmenti građevina s pleternim ornamentima a sežu iz X.stoljeća. Nekadašnji grad građen je u obliku riblje kosti, a crkve i kuće su ukrašene elementima kao što su grbovi korčulanskih plemskih obitelji, biskupa i knezova. Na otoku Korčula i na poluotoku Pelješcu nađeni su arheološki lokaliteti na području Vele Luke u Veloj špilji, te na Pelješcu u Nakovanim.

Zaštitnik znak ili simbol otoka i grada Korčule definitivno je ples Moreška, koji se nekada plesao u svim mediteranskim gradovima, a iako nije autohtoni ples Korčule zadnjih 500 godina Korčula odvija se samo u Korčuli. Također jedna od turističkih odredišta je definitivno i rodna kuća Marka Polo zbog kojeg dolaze turisti iz raznih dijelova svijeta.
 
Posjetite neke od seoskih destinacija iz okoline grada Korčula preko naših stranica
(ukoliko putujete u vlastitoj režiji) ili se za organizirani posjet obratite našoj jedinoj agro agenciji
Žiž Prometu na broj telefona: 01/4648-081


šibenska katedrala

U nedostatku slika Korčule, evo jedna sa otoka Lastovo foto by:Sandra sva prava pridržana


ove stranice izradio je:
Trenutak web design: 
izrada web stranica