Gradovi Hrvatske, formular za upis na stranice www.seoski-turizam.net
za prijavu pojedinog seoskog domaćinstva izaberite najbliži grad ili mjesto
pogledajte popis gradova Hrvatske

www.seoski-turizam.net<< Gradovi Hrvatske
 
grad Knin Seoski Turizam formular za upis seoskog domaćinstva
ovdje


Grad Knin
nalazi se u srednjoj Dalmaciji nedaleko od granice sa BiH. Knin se prvi put spominje 950. godine u dijelu „de administrando imperio“, bizantskog cara Konstantina Portirogeneta. Knin je grad zavidnog geografskog položaja , prirodni spoj mediteranskog, kontinentalnog dijela nažalost povijesno je pretvorilo grad u vojno i upravno središte.

Knin često spominju kao Zvonimirov grad, a oduvijek je bio prijestolnica hrvatskih kraljeva. Kninska tvrđava na brdu Spas, bila je u Dalmaciji najsnažnija utvrda. Mnogobrojnost arheoloških lokaliteta svjedoči da je na ovim područjima život postojao još i davnije.

Knin je grad bogat spomenicima kulture i povijesti, odrzava tradiciju, pa tako i domaće specijalitete spravljaju i danas. Čuveni kninski pršut, sir, janjetina s ražnja jedan je od specifičnosti ovoga kraja. Blizina nacionalnog parka Krka nudi i drugačije oblike uživanja u prirodi i njenim ljepotama. Postoje odredišta i speleologa i planinara, u rezervatu Burnum lov, te sportski ribolov.Posjetite neke od seoskih destinacija iz okoline grada Knin preko naših stranica
(ukoliko putujete u vlastitoj režiji)
ove stranice izradio je:
Trenutak web design: 
izrada web stranica