Gradovi Hrvatske, formular za upis na stranice www.seoski-turizam.net
za prijavu pojedinog seoskog domaćinstva izaberite najbliži grad ili mjesto
pogledajte popis gradova Hrvatske

www.seoski-turizam.net<< Gradovi Hrvatske
 
grad Gospić Seoski Turizam formular za upis seoskog domaćinstva
ovdje

Grad Gospić
smjestio se na 562 metra nadmorske visine, u najvećem kraškom polju na obalama rijeke Like, Novčice i Bogdanice na površini od 967 km2. Nalazi se u središtu Ličko-senjske županije. Nadvijen planinom Velebit nad , grad je u okružju netaknute prirode.

Prvo spominjanje tadašnjeg Gospića poznatog kao naselje Kaseg 1263. godine u ispravi u kojoj kralj ugovara zamjenu. Grad Gospić čini 51 naselje, a neki od njih su: , Barlete, Bilaj, Brezik, Brušane, Budak, Bužim, Debelo Brdo I. Grad Gospić ima svoj dan, a slavi se 22.srpnja- blagdan SV. Magdalene u i proslavi sudjeluju svi mještani. Smatra se da je Gospić dobio ime po crkvi s kipom Gospe (Gospić) koja je u vrijeme Grka bila na ovim prostorima.

Postoje brojni nalazi koji dokazuju da su Kasezi živjeli na ovim područjima i raseljavali se nekoliko puta. Ljepota prirode omogućila je bavljenje turizmom, za rekreativce planinarski odnosno izletnički turizam ,za one pustolovnijeg duha lovni i ribolovni turizam.

U blizini Gospica nalaze Jasikovac i Vujnović brdo koji su parkovi šuma. Od sačuvanih spomenika, najvrijedniji je kip djevojke Marte u staroj jezgri grada. Muzej Lika s bogatom zbirkom dinarske kulture u Hrvata.


Posjetite neke od seoskih destinacija iz okoline grada Gospić preko naših stranica
ove stranice izradio je:
Trenutak web design: 
izrada web stranica