Gradovi Hrvatske, formular za upis na stranice www.seoski-turizam.net
za prijavu pojedinog seoskog domaćinstva izaberite najbliži grad ili mjesto
pogledajte popis gradova Hrvatske

www.seoski-turizam.net<< Gradovi Hrvatske
 
grad Dubrovnik Seoski Turizam formular za upis seoskog domaćinstva
ovdje
Dubrovnik hotels
  Dubrovnik accommodation
  Dubrovnik hotel Palace
  Dubrovnik hotel Rixos
  Hilton Dubrovnik
  Hotels Dubrovnik old town
  Villa Argentina
 

Grad i luka Dubrovnik
smješten je na jugu Hrvatske a središte je Dubrovačko-neretvanske županije. Prvi zapis u kojem se spominje Dubrovnik datira iz 1189.godine u pisanom dokumentu bosanskog bana Kulina. Smatra se da je Stari grad Dubrovnik nastao početkom VII. Stoljeća, kada su stanovnici Epidaur-a bježali pred razaranjem svog rimskog grada Epidaura od Avara i Slavena.

Stanovnici Epidaura smjestili su se na tadašnjem otočiću Lausu, kako bi bili sigurni sa svih strana. U istom vremenu na kopnu počelo se razvijati hrvatsko naselje Ragusa. S vremenom je otok spojen s kopnom i tu je nastala današnja najpoznatija dubrovačka ulica Stradun. Pretpostavlja se da je zbog šume mediteranskog hrasta-dubrave kojom je bio okružen Dubrovnik dobio ime U općinu grada Dubrovnika spada područje od dvadesetak km, s početkom rt Orsula do Brsečina i otocima Šipanj, Lopud, Koločep, Olipe, Tajan i Jakljan. Otoci sačinjavaju otočnu skupinu Elafita.

U Starom gradu Dubrovniku do danas je sačuvana ljekarna koja je još uvijek izvornog izgleda, a nalazi se u Franjevački samostan. Sačuvan je i Dominikanski samostan s klaustarom i muzej iz XVI. stoljeća. Na kraju glavne dubrovačke ulice Stradun nalazi se palača Sponsa također iz XVI. stoljeća. U neposrednoj blizini Palače Sponsa nalazi se Knežev dvor koji je kasnogotička palača koja je danas dijelom i muzej.

Na mjestu današnje barokne Dubrovačke katedrale nalazile su se dvije romaničke katedrale koje su srušene u potresu. Dubrovačka katedrala građena je pod utjecajem rimskog baroka oblikom latinskog križa. U katedrali se nalazi 6 mramornih oltara s krstionicom, biskupske i kanoničke grobnice i relikvijar s riznicom najvrijednijoj u Europi.Dubrovnik je grad povijesti, grad s bogatom prošlošću, prekrasnim kulturnim spomenicima sačuvanim do danas.azivaju povijesnim gradom jer prvi nalazi o životu na njegovom području datiraju još iz 4. st.prije Krista. Prvi pisani trag ostavili su pleme Liburna, gra


Posjetite neke od seoskih destinacija iz okoline grada Dubrovnika preko naših stranicaove stranice izradio je:
Trenutak web design: izrada web stranica