Gradovi Hrvatske, formular za upis na stranice www.seoski-turizam.net
za prijavu pojedinog seoskog domaćinstva izaberite najbliži grad ili mjesto
pogledajte popis gradova Hrvatske

www.seoski-turizam.net<< Gradovi Hrvatske
 
grad Drniš Seoski Turizam formular za upis seoskog domaćinstva
ovdje


Grad Drniš nalazi se u središnjem dijelu Šibensko-kninske županije. Drniš se sastoji od nekoliko mikroregija, a pod grad Drniš spadaju Badanj, Biočić, Bogatić, Brištane, Drinovci, Drniš (centar), Kadina Glavica, Kanjane, Kaočine, Karalić, Ključ, Kričke, Lišnjak, Miočić, Nos Kalik, Pakovo Selo, Parčić, Pokrovnik, Radonić, Sedramić, Siverić, Širitovci, Štikovo, Tepljuh, Trbounje, Velušić i Žitnić. Prvi službeni dokument u kojem se spominje Drniš pod imenom Sub Darnis, datira iz 1494. godine.

Područje Drniša bogato je arheološkim lokalitetima, od kojih su nekih stariji od 2 milijuna godina. Na području Baleka pronađeni su kosti slona, koje su stare oko 2 milijuna godina, a u kanjonu rijeke Čikole , u pećinama kod Brina pronađeni su prvi ostaci i dokazi ljudskog postojanja no i raznih alata od kamena svrdla, rezača.

Drniš ima prekrasne prirodne ljepote, na dobro položaju u blizini najljepših parkova prirode. Najposjećeniji je Nacionalni park Krka, koji nudi mnoge oblike zabave i uživanja u prirodi. Roški slap, franjevački samostan Visovac, Skradinski buk, planina Promina su mjesta koja sigurno treba vidjeti. Također za one koje vole i drugačije oblike zabave, razvijen je i lovni turizam, postoje dva lovna društva Kamenjarka i Jarebica. Grad Drniš zahvaljujući očuvanoj tradiciji i dobrom položaju privlači mnogo ljudi koji se dolaze opustiti i zabaviti.

 

osjetite neke od seoskih destinacija iz okoline grada Drniša preko naših stranica
ove stranice izradio je:
Trenutak web design: 
web dizajn