Gradovi Hrvatske, formular za upis na stranice www.seoski-turizam.net
za prijavu pojedinog seoskog domaćinstva izaberite najbliži grad ili mjesto
pogledajte popis gradova Hrvatske

www.seoski-turizam.net<< Gradovi Hrvatske
 
grad Đakovo Seoski Turizam formular za upis seoskog domaćinstva
ovdje

Grad Đakovo nastao je 1239. godine, nalazi se u Osiječko-baranjskoj županiji. Grad poznat po «Đakovačkim vitezovima», koja se tradicionalno održava u Đakovu od 1967,godine. Za vrijeme Đakovačkih vezova koje počinju početkom srpnja, stanovnici se vraćaju u prošlost, oblače se najvrijednije nošnje, donose najbolja vina i plešu se folklorni plesovi.

Folklor je bogatstvo Đakova što i Đakovljani pokazuju izborom najljepših nošnji. Povorka prolazi gradom i ne postoji stanovnik koji ne sudjeluje u smotri.Uz vina, nošnje, plesove i izložbe najcijenjeniji su konji bez kojih ljudi nisu mogli zamisliti život. Čak i danas konj je ponos vlasnika što i dokazuje njegovo imovinsko stanje. Dakako povijest prvih civilizacija na tom području datira još iz 4.st. prije Krista. U samom centru grada Đakova nalazi se srednjovjekovni lokalitet Župna crkva, otkriveno je najveće groblje koje datira iz XI. do XVII stoljeća.

Najvrijedniji arheološki nalaz jest raritetna plitica iz 4.st.prije Krista, na području Štribnice na dijelu kojem se nalazila rimska naselje Certissa nađena su još i freska, te desetak grobova u očuvanom stanju. Plitica nosi tekst «Vivatis felicis in deo» što u prijevodu znači «živite sretni u bogu»Posjetite neke od seoskih destinacija iz okoline grada Đakovo preko naših stranica


 


ove stranice izradio je:
Trenutak web design: 
izrada web stranica