Gradovi Hrvatske, formular za upis na stranice www.seoski-turizam.net
za prijavu pojedinog seoskog domaćinstva izaberite najbliži grad ili mjesto
pogledajte popis gradova Hrvatske

www.seoski-turizam.net




<< Gradovi Hrvatske

 
grad Crikvenica Seoski Turizam formular za upis seoskog domaćinstva
ovdje
grb grad Crikvenica
Grad Crikvenica nalazi se u u Kvarnerskom zaljevu na 35 kilometara udaljenosti od Rijeke. Cijeli je grad smješten na obali u blizini je zračna luka.
 

Grad Crikvenica smješten je u najljepšem dijelu Kvarnerskog zaljeva na svega tridesteka kilometra od grada Rijeke. Za Crikvenicu se smatra je je bila naseljena još prije 30 stoljeća, tadašnjji stanovnici su bili Japodi, kasnije Liburni s ovog mjesta su kontrolirali prolaz kroz prolaz iznađe otoka Krka i kopna.

O njihiovoj naseljenosti svjedoče mnogi arheološki nalazi prapovijesnih naseobina smješenih nadomak mora na vrhovima brežuljaka.Pronađeni su i mačevi, koplja i nakit. Za Hrvate se smatra da su se doselili na ove priostore u 8.stoljeću. Uglavnom zeljoradnici i ribari , od romanskog stanovništva prihvatili su uzgoj vinove loze kojim se bave i danas.

U starohrvatskog nekropoli Stranče-Gorica nađeni su primjerci izuzetnog nakita. Danas je Crikvenica turističko središte koje tijekom ljetnih mjeseci broji mnogo turista koji uživaju u prekrasnoj prirodi mora i kopna
 

Posjetite neke od seoskih destinacija iz okoline grada Crikvenica preko naših stranica




ove stranice izradio je:
Trenutak web design: izrada web stranica