Gradovi Hrvatske, formular za upis na stranice www.seoski-turizam.net
za prijavu pojedinog seoskog domaćinstva izaberite najbliži grad ili mjesto
pogledajte popis gradova Hrvatske

www.seoski-turizam.net
<< Gradovi Hrvatske

 

grad Buje Seoski Turizam formular za upis seoskog domaćinstva
ovdje

grb grad Buje
Gradić Buje smješten je u Istarskoj županiji uz granicu sa Slovenijom od rijeke Mirne do Dragonje. Gradić Buje ponosno stoji na 222 metra nadmorske visine, izdignut nad šumama, vinogradima . Grad je bio okružen zidinama s četverokutnim i peterokutnim kulama od kojih je samo dio ostao sačuvan do danas.
Građena u gotičko –venecijanskom stilu plemićka palača datira iz 15.stoljeća,a kasnije je bila i sjedište suda.Na vrhu brežuljka na kojem se smjestio grad Buje , na trgu Sv. Servola nalazi se katedrala koja se izdigla na nekadašnjem Jupiterovom hramu.
Tek u 18.stoljeću počelo se formirati naselje izvan zidina. Turističke potencijel prepoznaje i u sesokom turizmu pa tako danas TZ Buje osim klasičnog agroturizma ima i neke nove agroturističke elemente poput staza maslina i gastro turističkih ruta
Grad Buje turistima može poslužiti i kao polazna točka za Istarske vinske ceste, koje osim uvida u dostignuća pojedinih vinara pružaju i bezbrojne prilike za uživanje u jedinstevnom istarskom krajoliku.
Posjetite neke od seoskih destinacija iz okoline grada Buje preko naših stranica
ove stranice izradio je:
Trenutak web design: 
izrada web stranica